Press "Enter" to skip to content

Sonic West residency

In opdracht van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) realiseert Soundtrackcity een interactief kunstobject in De Hallen in Amsterdam West: het luisterobject van Sonic West, dat de resultaten zichtbaar maakt van een innovatief werkproces waarbinnen burgers, professionals, geluidskunstenaars en schrijvers zich gezamenlijk verdiepen in het geluid van de stad.

Luisterobject Sonic West

Binnentuinklanken:

Verborgen klankruimtes hoorbaar maken

Mayke Haringhuizen en Fani Konstantinidou vormen het tweede koppel kunstenaars dat als stadscuratoren aan het werk gaat voor Sonic West. Samen met bewoners onderzoeken ze in Binnentuinklanken de verborgen klankruimtes van de omsloten binnentuinen van Amsterdam-West.

Achter het voor Amsterdam typische gesloten bouwblok gaat vaak een prachtige binnentuin schuil. In een steeds drukker wordende stad is groene ruimte voor bewoners steeds meer van levensbelang. In de binnentuinen vinden ze, dicht bij huis, rust en groen.

Gesloten bouwblok

Het gesloten bouwblok is rond De Hallen talrijk aanwezig. Ieder bouwblok heeft weer een andere community met telkens een andere relatie tot hun binnentuin. Mayke en Fani leggen contact met verschillende communities en gaan samen met hen de akoestische ruimtes van deze omsloten tuinen verkennen en opnemen. Wat is de klank van rust in het drukke Amsterdam West?

De dubbel CD Binnentuinklanken met audiocomposities en interviews zal eind 2021 uitkomen.

Sonic West foto girl
Sonic West project websitehttps://sonicwest.soundtrackcity.nl/

Luister hier naar de trailer van Binnentuinklanken:

Het project Binnentuinklanken is mede mogelijk gemaakt door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst).


Symposium Sonic West: collective urbanism through a multiplicity of listening

Sprekers:

Arie Altena, Justin Bennett, Mayke Haringhuizen, Michiel Huijsman,

Fani Konstantinidou, Donia Jourabchi and Taufan ter Weel.

Symposium Sonic West 21.11.2019