Press "Enter" to skip to content

“To Know or to Wonder “

Erna Basten & Mayke Haringhuizen

in Sound Light Color Atelier, Spaarndammerbuurt in Amsterdam

Dear guest,

You are heartily invited to the OPENING of our exhibition
‘To Know Or To Wonder’
saturday 2nd of october
at Gallery Sound Light Color Atelier.

The OPENING is from 16:00 – 22:00,
with drinks (bring some cash) and snacks.
Looking forward to seeing you there!

If you are not able to make it to the opening:
you can visit the gallery every day on 3rd – 9th of october
 (at least one of us will be there to welcome you).
Plus, there will be a FINISSAGE: saturday 9th oct from 16:00-18:00.

Hoe verhouden wetenschappelijke, objectieve waarheidsbevinding

en subjectieve verwondering zich tot elkaar:

zijn ze onlosmakelijk verbonden?

Waar prikkelen ze elkaar?

Om deze vragen te beantwoorden zijn beeldend kunstenaar Erna Basten en geluidskunstenaar Mayke Haringhuizen een samenwerking aangegaan. Beide hebben een achtergrond in de wetenschap (Biologie en Klinische Neuropsychologie). In dit project onderzoeken zij natuurverschijnselen die bizar zijn, waarover je je verwondert. Geniale werkelijkheid meets gekke fantasie. Bomen die wandelen als hun omgeving hun bedreigt of een vogel die het geluid van spelende kinderen exact kan nadoen. Centraal staat de verwondering om de natuur en poëzie vinden in exacte wetenschap.

VISUALISATIE

De expositie “To Know or to Wonder ” bestaat uit stop-motion-animaties (Erna), de sculpturen die gebruikt zijn in de animatie, geprojecteerde tekst en geluid (Mayke), waarbij de een reageert op het werk van de ander. Zowel de animatie als de tekst-video zullen geprojecteerd worden op muur en raam.

De expositie zal 2 oktober t/m 9 te zien zijn in galerie Sound Light Color. Hier hoort vanzelfsprekend een feestelijke première (2 oktober 16:00 – 22:00) en finissage bij (9 oktober 18:00)

WERKPROCES

Gedurende de expositie blijven Erna & Mayke werk maken (ter plekke) en op elkaars werk reageren. De ruimte is dan toegankelijk voor publiek in de vorm van expositie en open atelier. Voor de opening zal een spreker uitgenodigd worden uit de wereld van biologie/botanica. Deze spreker, alsook onze interactie de bezoekers, gebruiken Erna & Mayke als inspiratie voor de expositie en deze input wordt in de kunst verwerkt.

Het project To Know or To Wonder wordt mede mogelijk gemaakt door AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst).